Γεωργιάδης: Αδειοδότηση και με χρήση outsourcing

Γεωργιάδης: Αδειοδότηση και με χρήση outsourcing

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:28 Δημιουργία 22/07/19, 16:57

Βασικός στόχος της κυβέρνησης οι ταχύτατες αδειοδοτήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

«Σε όποια φάση ελέγχου του φακέλου που λιμνάζει στο υπουργείο, θα νομοθετηθεί outsourcing όσο περισσότερο γίνεται, για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες. Ένα χαρτί που υπογράφεται από ένα κάποιον ελεγκτικό οίκο, έχει μεγαλύτερη αξία από ένα χαρτί από δημόσια υπηρεσία», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχετικό νομοσχέδιο θα προχωρήσει εντός Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δημιουργηθεί μια κεντρική υπηρεσία αδειοδοτήσεων. Σε μια ιστοσελίδα θα μπορεί να γίνει η διαδικασία της αδειοδότησης. Πρόκειται για σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, αλλά θα τρέξει πιλοτικά σε πέντε πόλεις άμεσα. Πρόκειται για τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη.

Αναφερόμενος στη διάσωση της Creta Farms, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι εργαζόμενοι της εισηγμένης τον ενημέρωσαν ότι η εταιρεία εντός της εβδομάδας θα έκλεινε και γι’ αυτό αποφάσισε να αναλάβει δράση.

«Χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω και αυτό που δεν γίνονταν επί μήνες έγινε πραγματικότητα», σημείωσε. Υποστήριξε δε, ότι κάποιοι λογαριασμοί φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης του επιτέθηκαν και αναρωτήθηκε αν είναι καλό όταν παρεμβαίνει ο Αλ. Φλαμπουράρης για την Μαρινόπουλος και κακό όταν παρεμβαίνει ο ίδιος για την Creta Farms.

Σχετικά με το Ελληνικό, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το έργο θα προχωρήσει. Δεν θα υπάρξει άλλος νόμος για το Ελληνικό, είπε.

Αν σου άρεσε κάνε