Σηκώνει τα μανίκια για τη διάσωση 170 επιχειρήσεων ο Άδωνις

Σηκώνει τα μανίκια για τη διάσωση 170 επιχειρήσεων ο Άδωνις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:19 Δημιουργία 23/07/19, 09:15

Ευθύς αμέσως σήκωσε τα μανίκια του υπουργικού κοστουμιού του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μέσα σε μόλις δύο 24ωρα έπεισε τους μεγαλομετόχους της κορυφαίας κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να πουν το «ναι» στο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.

Η πειθώ του δε αποτέλεσε την πυραμίδα της χθεσινής ειδησεογραφίας, καθώς και την αφορμή για να βγάλει «χολή» ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοντέλο για τη διάσωση της Creta Farms ο υπουργός Ανάπτυξης σκέφτεται, μάλιστα, να το προωθήσει και για άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο μεταίχμιο της επιβίωσης λόγω «κόκκινων» δανείων και έλλειψης ρευστότητας.

Μιλώντας χθες στο περιθώριο δημοσιογραφικής ενημέρωσης για την υπόθεση της Creta Farms, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «το μοντέλο Creta Farms μας πήγε καλά, θέλουμε να το εφαρμόσουμε γενικώς. Θέλω να ξέρουν ότι παρεμβαίνουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν στη μοίρα του».

Ο υπουργός διευκρίνισε, πάντως, πως ο ρόλος του είναι να φέρει τις δύο πλευρές (μετόχους και πιστωτές) στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο την εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας πως «εγώ δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες αναδιάρθρωσης, μπαίνω στο διπλωματικό κομμάτι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, 170 μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. «Έχω πει σε μια ομάδα εργασίας να τις κατηγοριοποιήσει. Θα παρέμβω σε μια προς μια. Θέλω να τα λύσω όλα τα προβλήματα και στις 170», είπε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε