«Ξεκλειδώνουν» άμεσα 20 εκ. για δίκτυο φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

«Ξεκλειδώνουν» άμεσα 20 εκ. για δίκτυο φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 25/07/19, 21:33

Τον σχεδιασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου για την ανάπτυξη δικτύων στην Κόρινθο, το 'Αργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ, στην Καλαμάτα, σε συνάντηση με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους από όλους τους νομούς Πελοποννήσου, καθώς και τον εκλεγμένο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο σχεδιασμός αφορά την κατασκευή δικτύου περίπου στο 60% του οδικού δικτύου των παραπάνω πόλεων, καθώς και 3.500 συνδέσεων, με μηδενικό κόστος για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές.

Η τροφοδοσία των πόλεων θα γίνεται από το δίκτυο του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, με εξαίρεση τις πόλεις Καλαμάτα και Σπάρτη οι οποίες θα τροφοδούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στα Μέγαρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 33,7 εκατ. ευρώ, και αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται το 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, δεσμεύτηκε για την άμεση ενεργοποίηση κονδυλίου 20 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.

Αν σου άρεσε κάνε