«Έσκασε» η πρώτη κατάσχεση για μεγαλοοφειλέτη της ΔΕΗ

«Έσκασε» η πρώτη κατάσχεση για μεγαλοοφειλέτη της ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:38 Δημιουργία 26/07/19, 10:35

«Έσκασε» η πρώτη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για στρατηγικό κακοπληρωτή της ΔΕΗ, ο οποίος είχε πιαστεί στην «τσιμπίδα» το 2017 κατόπιν έρευνας των υπηρεσιών της εισηγμένης.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη βίλας 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά, ο οποίος είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως αναφέρουν πηγές της επιχείρησης, η οφειλή του εν λόγω καταναλωτή είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ.

Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης, που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία, ενώ για τους κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές θα υπάρχει ειδική μέριμνα,. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 - 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την ανάθεση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην εταιρεία Qualco, έναντι τιμήματος 15 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε