«Γκάζι» για ταχύτερη συνταξιοδότηση - Το 35% θα εκδίδεται ψηφιακά

«Γκάζι» για ταχύτερη συνταξιοδότηση - Το 35% θα εκδίδεται ψηφιακά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:31 Δημιουργία 26/07/19, 15:27

«Γκάζι» πατά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, από την 1η Ιουνίου του 2020 θα εκδίδεται ψηφιακά το 34,37% των νέων συντάξεων, ενώ στην ψηφιακή απονομή θα ενταχθεί κι ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από τη διυπουργική συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.

«Με την σημερινή συνάντηση των τριών υπουργών και τον συντονισμό των τριών υπουργείων κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα στην μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας που είναι το ψηφιακό άλμα κι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση του να επιταχύνουμε το συντομότερο δυνατό την απονομή της σύνταξης και να φτάσουμε σε έναν σκοπό: Την 1η Ιουνίου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδονται ψηφιακά. Είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία γίνεται σήμερα με την συνδρομή και τον συντονισμό των υπουργών, Τ. Θεοδωρικάκου και του Κ. Πιερρακάκη», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «ο συντονισμός της κυβέρνησης, η συνδρομή των υπουργών κι πολιτική πρωτοβουλία θα φέρει πολύ γρήγορα θεαματικούς "καρπούς", που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνησης πάντα προς διευκόλυνση των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «θα ακολουθηθεί παράλληλη πορεία μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε με ένα νέο οργανωτικό σχήμα διά μέσο των ανθρώπων που βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας να επιταχύνουμε την διαδικασία απονομής τους».

«Αλλάζουμε το μέλλον και αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη παθογένεια δεκαετιών, που ήταν προσβλητική για τον πολίτη που ζητούσαν ως επαίτης μετά τον εργασιακό του βίο να πάρει την σύνταξή του. Με αυτήν την μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα καταφέρουμε κι ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων να το εντάξουμε στην ψηφιακή απονομή», δήλωσε, προσθέτοντας «οι εκκρεμείς συντάξεις κι υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας ξεπερνούν τις 450.000».

Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «το 2012-2014 είχε γίνει αντίστοιχη δουλειά. Μετά το 2015 δυστυχώς εμποδίστηκε να συνεχιστεί αυτός ο μεταρρυθμιστικός ρυθμός που είχαμε ξεκινήσει. Η σημερινή προσπάθεια θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση την σταμάτησε για γνωστούς λόγους (ιδεοληπτικούς). Αυτήν την συνέχεια σήμερα την παραλαμβάνουμε και την συνεχίζουμε από το 2014».

Αν σου άρεσε κάνε