«Κουρεύεται» το επιτόκιο για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

«Κουρεύεται» το επιτόκιο για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:35 Δημιουργία 29/07/19, 15:08

Στη μείωση του επιτοκίου για τις οφειλές των ιδιωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία από το 5% που είναι σήμερα στο 3% θα προχωρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο των αλλαγών στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών επί του φορολογικού νομοσχεδίου, η μείωση θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί έως την Τετάρτη στη Βουλή.

Κόντρα για τον ΕΝΦΙΑ

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ εμφορείται από «ταξικό πρόσημο», ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι εκείνοι που επωφελούνται είναι τα χαμηλά στρώματα και η μεσαία τάξη, και προσέθεσε ότι μόνο το 5% της συνολικής ελάφρυνσης αφορά την μεγάλη περιουσία.

Από την πλευρά της, η η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου μίλησε για «μικρά ρετουσαρίσματα» αναφερόμενη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις τόσο των 120 δόσεων όσο και του ΕΝΦΙΑ, ενώ κατήγγειλε ότι ο φόρος των ακινήτων «δείχνει μεροληψία προς τα υψηλά κλιμάκια». Ως εκ τούτου, δεν ξεκαθάρισε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το εν λόγω άρθρο, παραπέμποντας ουσιαστικά στη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ήτοι την ανακατανομή των συντελεστών έκπτωσης

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Κώστα Σκανδαλίδη τάχθηκε θετικά ως προς το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η θετική τους ψήφο είναι αυτονόητο. Από την πλευρά του ο Ν. Καραθανασόπουλος εκ μέρους του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι θα επιλέξουν το παρών ενώ η Ελληνική Λύση, μέσω του Β. Βιλιάρδου, ξεκαθάρισε ότι θα λάβει θέση μόλις «δούμε το πόρισμα της σημερινής επιτροπής».

Αν σου άρεσε κάνε