Παράταση μιας μέρας για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση μιας μέρας για τις φορολογικές δηλώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:41 Δημιουργία 29/07/19, 17:56

Την 24ωρη παράταση της προθεσμίας, που έληγε σήμερα, για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, με απόφαση που θα συνυπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες οι δηλώσεις που θα μπουν στο σύστημα με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2019.

Η απόφαση λαμβάνεται για λόγους αποσυμφόρησης του συστήματος Taxis. Παρότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές δυσλειτουργίες και σήμερα απέμεναν λιγότερες από 150.000 δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σκοπός της απόφασης Βεσυρόπουλου είναι να μην πληρώσουν πρόστιμα όσοι πχ πατήσουν «οριστική υποβολή» λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος σε περίπτωση ταυτόχρονης συμπλήρωσης και υποβολής δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3, θα επιτραπεί η υποβολή των δηλώσεων και με αυριανή ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Αν σου άρεσε κάνε