Όλα όσα δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου για το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ

Όλα όσα δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου για το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:38 Δημιουργία 31/07/19, 11:33

Σε όλους τους νέους γονείς, με πιθανή εξαίρεση όσους εξ αυτών παρουσιάζουν πολύ υψηλά εισοδήματα, θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.

Όπως σημείωσε η ίδια, «προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ». «Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές», υπογράμμισε.

Εξηγώντας τα ποσά, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Επεσήμανε δε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτή η εξαίρεση δώσει την ελευθερία στην κυβέρνηση να αυξήσει λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσει να το κάνει.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε