Ευρωζώνη: Έριξαν στροφές ανάπτυξη και πληθωρισμός τον Ιούλιο

Ευρωζώνη: Έριξαν στροφές ανάπτυξη και πληθωρισμός τον Ιούλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:38 Δημιουργία 31/07/19, 12:36

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης και ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, παρά το ότι η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση το β' τρίμηνο, έναντι αύξησης κατά 0,4% τους προηγούμενους τρεις μήνες, επιστρέφοντας στον «αναιμικό» ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου και τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,1%, έναντι αύξησης 1,2% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Η βραδύτερη ανάπτυξη φάνηκε στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των τιμών καταναλωτή. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο υποχώρησε στο 1,1%, από 1,3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η επιβράδυνση του πληθωρισμού πιθανότατα θα ενισχύσει τις προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο. Ο δομικός πληθωρισμός επίσης μειώθηκε στο 1,1% από 1,3%.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία της Eurostat τόσο για το ΑΕΠ όσο και για τις τιμές καταναλωτή της ευρωζώνης ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Ιούνιο υποχώρησε στο χαμηλό 11 ετών του 7,5%.

Αν σου άρεσε κάνε