«Πλώρη» για πτήσεις με υδροπλάνο βάζει το υπ. Ανάπτυξης

«Πλώρη» για πτήσεις με υδροπλάνο βάζει το υπ. Ανάπτυξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:18 Δημιουργία 02/08/19, 16:15

«Πλώρη» για πτήσεις με υδροπλάνο βάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στόχος που θα βρεθεί στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open TV την Παρασκευή, «την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να βάλουμε μπρος τα υδροπλάνα. Πόσα χρόνια ακούτε για τα υδροπλάνα; Στόχος μου είναι, και θα κριθώ γι' αυτό, του χρόνου να πάμε βόλτα με το πρώτο υδροπλάνο».

Για τις επενδύσεις σε Κασσιόπη, Αφάντου και ΕΛΒΟ ο υπουργός σημείωσε ότι «με την ίδια ομάδα που αναλάβαμε να ξεκολλήσουμε την επένδυση στο Ελληνικό και την ξεκολλήσαμε, με την ίδια ομάδα ξεκινάμε, πάλι με εντολή του πρωθυπουργού, παραδείγματος χάριν με την Κασσιόπη που είναι μια άλλη μεγάλη εμβληματική επένδυση, την οποία συζητάμε εδώ και εφτά χρόνια. Η Κασσιόπη λοιπόν είναι η επόμενη, το Αφάντου της Ρόδου είναι η μεθεπόμενη και ξεκινάμε διαγωνισμό για την ΕΛΒΟ, όπου προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Σεπτέμβριο και αυτή τη φορά θα πετύχει. Διότι η διαφορά σήμερα είναι ότι οι επενδυτές που έρχονται καταλαβαίνουν ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε τη δουλειά που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση.

«Δεν το λέμε για να ευλογούμε τα γένια μας. Αυτό που όλοι μας λένε είναι ότι σε 2 εβδομάδες έγιναν όσα δεν είχαν γίνει σε 2 χρόνια. Πράγματι η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε είναι πολύ μεγάλη. Το έργο στο Ελληνικό δυνητικά θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος και γι' αυτό εργαζόμαστε», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε