Πέτσας για πλεονάσματα: «Όπλο» η μεταρρυθμιστική πολιτική μας

Πέτσας για πλεονάσματα: «Όπλο» η μεταρρυθμιστική πολιτική μας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:23 Δημιουργία 06/08/19, 13:19

Το στίγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το καυτό ζήτημα των πλεονασμάτων έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες την Τρίτη το μεσημέρι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο δυνατό «χαρτί» της κυβέρνησης για τις παραπάνω διαβουλεύσεις, το οποίο είναι η μεταρρυθμιστική πολιτική της.

«Η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων επηρεάζει θετικά την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τα επιχειρήματα της χώρας για μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από το 3,5% τα επόμενα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε την μεταρρυθμιστική μας πολιτική, γιατί αυτές φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με την υπόθεση απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ίδια, επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο την αποκομματικοποίηση της διοίκησης, σημειώνοντας ότι η κυρία Θάνου έχει ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν σύμβουλός του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θύμισε δε ότι η ΝΔ είχε εκφράσει την ανησυχία της για την τοποθέτησή της.

«Εμμένουμε στη θέση για αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν υπάρχει κανένας ‘δάχτυλος’».

Αν σου άρεσε κάνε