Στην τράπεζα αποκλειστικά το ενοίκιο

Στην τράπεζα αποκλειστικά το ενοίκιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:07 Δημιουργία 21/08/19, 11:03

Στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής επιδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχεδιάζοντας να φέρει στο προσκήνιο ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω των τραπεζών.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τα πρόστιμα τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον ενοικιαστή του ακινήτου προβλέπονται «τσουχτερά», σε περίπτωση καταβολής του ενοικίου με μετρητά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο, θα πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης είτε από το ταμείο είτε μέσω e-banking.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να ευνοήσει τους νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα είναι ξεκάθαρο το ποσό από την είσπραξη των ενοικίων και έτσι δεν θα φορολογούνται για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει, ούτε θα χρειάζεται να τα εκχωρήσουν στο κράτος, ώστε να μην φορολογηθούν.

Πάντως, καραδοκεί και πάλι ο κίνδυνος ο ιδιοκτήτης να υπογράφει με τον ενοικιαστή μισθωτήριο, στο οποίο θα αναγράφεται ποσό μικρότερο του πραγματικού ενοικίου, με τη διαφορά να καταβάλλεται με μετρητά.

Αν σου άρεσε κάνε