Ανέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

Ανέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:18 Δημιουργία 22/08/19, 12:17

Ανέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, με βοήθεια από τον τομέα των υπηρεσιών, ενώ ο κλάδος της μεταποίησης συρρικνώθηκε με πιο χαμηλό ρυθμό.

Ωστόσο οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο ρίχνουν τις προσδοκίες για το μέλλον στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων έξι ετών.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος προκταρκτικός δείκτης ΡΜΙ – που θεωρείται καλή ένδειξη για την οικονομική υγεία – ανήλθε στις 51,8 μονάδες τον Αύγουστο, από 51,5 τον Ιούλιο. Ηταν υψηλότερα από την πρόβλεψη των 51,2 μονάδων, που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής που αφορά τη συνολική επιχειρηματική αισιοδοξία «βυθίστηκε» στις 55,5 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάιο του 2013, από 58,8 τον Ιούλιο.

Ο ΡΜΙ στον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 53,4 μονάδες, από 53,2 τον Ιούλιο - υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 53.

Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έβδομο μήνα συνεχόμενο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον Ιούλιο – ο δείκτης αυξήθηκε στις 47 μονάδες από 46,5 τον Ιούλιο, έναντι πρόβλεψης για 46,2.

Αν σου άρεσε κάνε