«Μαύρες» οι προβλέψεις Στάσση για το μέλλον της ΔΕΗ

«Μαύρες» οι προβλέψεις Στάσση για το μέλλον της ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:46 Δημιουργία 22/08/19, 13:42

Ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ το ταμειακό έλλειμα της ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Στάσσης, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Ειδικότερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Στάσσης επεσήμανε ότι «το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά, όσο περνάει ο χρόνος. Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων, για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών».

Μάλιστα, ο ίδιος ερωτηθείς αν το ταμειακό έλλειμμα είναι της τάξης των 800 – 900 εκατ. ευρώ, απάντησε θετικά.

Διευκρίνισε δε πως το προαναφερόμενο ταμειακό έλλειμμα είναι σε 12μηνη πρόβλεψη. «Οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs», δήλωσε.

Πάντως, ο κ. Στάσσης υπογράμμισε ότι τα μέρα είναι αναγκαίο να έχουν ληφθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν διευκρίνισε, ποια μέτρα θα λάβει η εισηγμένη, μίλησε όμως με βεβαιότητα για αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών της εταιρείας, αλλά και για μηχανισμό ρήτρας CO2.

Πρόσθεσε όμως ότι οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από τις μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το ΦΠΑ. «Θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η επιβάρυνση στους λογαριασμούς υπογράμμισε».

Όσον αφορά την κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς πελάτες, ο ίδιος δήλωσε πως «θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε πολιτικής».

«Πρέπει να αλλάξουμε την εμπορική πολιτική της επιχείρησης. Συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες. Μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε τέτοια προϊόντα. Η λογική οριζόντιων πακέτων έχει ξεπεραστεί», είπε.

Πάντως, έστειλε ηχηρό μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τονίζοντας ότι «θα ξεκινήσει τεράστιο κυνήγι, θα δώσουμε μάχη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε εκείνους που οφείλουν λογαριασμούς ρεύματος».

Αν σου άρεσε κάνε