Τίτλοι τέλους για δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Τίτλοι τέλους για δημοπρασίες ΝΟΜΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:42 Δημιουργία 02/09/19, 15:37

Τους τίτλους τέλους για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ ανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real τη Δευτέρα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία που είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο.

Σε σχέση με τον «ενεργειακό τουρισμό», ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θα συνεννοηθούμε με τη ΡΑΕ για να τελειώσει το φαινόμενο του "ενεργειακού τουρισμού". Τι θέλω να πω; Ότι κάποιος φεσώνει τη ΔΕΗ και μετά πηγαίνει και φεσώνει έναν εναλλακτικό πάροχο και μετά πηγαίνει στον επόμενο κ.λπ. Αυτό πρέπει να τελειώσει, όπως τελείωσε και στην τηλεφωνία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να είναι αντίθετος και θα το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Δημόσιο δεν οφείλει τόσα πολλά, ενώ η ΝΔ έχει ρυθμίσει τις οφειλές της και έχει ακόμα δύο δόσεις, των 6.000 ευρώ η καθεμία, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

«Βασικά οφείλουν οι Περιφέρειες μέσω των λεγόμενων ΤΟΕΒ και οι Δήμοι μέσω των λεγόμενων ΔΕΥΑ που είναι για την άρδευση και την ύδρευση. Και εκεί είμαστε σε επαφή και με την ΚΕΔΕ και με την ΕΝΠΕ, την αντίστοιχη Ομοσπονδία των Περιφερειών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν. Θέλω να πω όμως ότι τα μισά από τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι ή φορείς και εκεί θα δοθεί η έμφαση. Το τελευταίο δίμηνο δόθηκαν εντολές για 30.000 αποκοπές ρεύματος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα ΝΟΜΕ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Εμείς την τελευταία δημοπρασία ΝΟΜΕ, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, δεν θα την κάνουμε και θα σταματήσουμε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, γιατί θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. Και, βεβαίως, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη "μετά-ΝΟΜΕ" εποχή, με μια υγιή απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, όπου θέλουμε να υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί πάροχοι, και η ΔΕΗΔΕΗ +8,16% και οι ανταγωνιστές της και οι καλύτερες δυνατές τιμές για τους καταναλωτές».

Αν σου άρεσε κάνε