Πέτσας: Δεν αλλάζει το αφορολόγητο

Πέτσας: Δεν αλλάζει το αφορολόγητο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:21 Δημιουργία 04/09/19, 15:09

Δεν αλλάζει το όριο του αφορολόγητου, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη.

Σε ερώτηση για ζητήματα φορολογίας και για τα όσα θα πει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο που στοχεύει σε ανάπτυξη για όλους.

Σε ότι αφορά την φορολογία φυσικών προσώπων και αν θα ανακοινωθούν ελαφρύνσεις στην ΔΕΘ αρκέστηκε να σημειώσει ότι «άλλο είναι η εξαγγελία και άλλο η υλοποίηση, στην οποία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε». Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «το αφορολόγητο θα παραμείνει εκεί όπου βρίσκεται σήμερα». Σημείωσε ωστόσο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθηθεί η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει καθυστερήσει, τόνισε ότι μπορεί να παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο Δευτέρα-Τρίτη. Στόχος είναι αν υπάρξει διαβούλευση με τους φορείς.

Απαντώντας για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για απορρύθμιση των εργασιακών δήλωσε ότι η αιτιολογημένη απόλυση ήταν ένα μέτρο που ψήφισε και η ΝΔ αλλά «δεν δούλεψε».

Αν σου άρεσε κάνε