«Τρέχει» η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

«Τρέχει» η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:28 Δημιουργία 11/09/19, 14:49

Στην άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχωρεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στο υπουργείο Οικονομικών.

Για τον ΔΑΑ, ως γνωστόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει εκκινήσει από τις 28 Ιουνίου τις διαγωνιστικές διαδικασίες πώλησης του 30% των μετοχών που ανήκουν στο Δημόσιο, με καταληκτική προθεσμία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ο διορισμός της Lazard ως συμβούλου για το δημόσιο χρέος.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ένας μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (υπό τον πρωθυπουργό) μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Αν σου άρεσε κάνε