Μέχρι 29 Οκτωβρίου οι προσφορές για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Μέχρι 29 Οκτωβρίου οι προσφορές για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:23 Δημιουργία 12/09/19, 19:21

Την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (ΔΑΑ) έως τις 29 Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο διαγωνισμός πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» είχε προκηρυχθεί στις 28 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή δύο φάσεων: την φάση προεπιλογής (Α’ Φάση) και την φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ Φάση).

Πλέον οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους έως τις 29 Οκτωβρίου και όχι αργότερα από 17:00.

Η Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου προβλέπει περιορισμούς αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών του ΔΑΑ πάνω από ορισμένο ποσοστό και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ορίστηκαν οι τράπεζες Deutsche Bank AG (London branch) και Eurobank Ergasias, ενώ η κοινοπραξία των δικηγορικών εταιρειών Your Legal Partners και Δρακόπουλος Βασαλάκης ενεργού ως νομικοί σύμβουλοι και η Arup Partnership ως τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο.

Αν σου άρεσε κάνε