Ανοίγει ο «φάκελος» των ιδιωτικοποιήσεων

Ανοίγει ο «φάκελος» των ιδιωτικοποιήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:51 Δημιουργία 13/09/19, 09:45

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανοίγει το «φάκελο» των ιδιωτικοποιήσεων, ο πρωθυπουργός βλέπει σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής ο ίδιος θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της εταιρείας Royal Caribbean Cruises.

Μετά την απόφαση για την άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη «λίστα» πρωταγωνιστούν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Xrimaonline.gr, εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ), για τις οποίες θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα το χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Άμυνας και Ανάπτυξης, κ.κ. Παναγιώτοπουλος και Γεωργιάδης και στο σχεδιασμό τους περιλαμβάνονται και άλλες εναλλακτικές επιλογές, όπως η πώληση του μάνατζμεντ και η διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετόχων στο δημόσιο, η συνεργασια δημοσίου - ιδιωτών, μετά από την εξυγίανση των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η επαναπροώθηση παλαιότερου σχεδίου περί μακροχρόνιας μίσθωσης των «Ξενία», αλλά και η πώληση μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης, επίσης, μαρίνων σε ελληνικά νησιά.

Η σχετική λίστα με τις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο και οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος να έχουν απευθυνθεί στην αρχή του νέου έτους.

Αν σου άρεσε κάνε