Γεραπετρίτης για προκαταβολή φόρου: Τώρα περιορισμός και στο βάθος κατάργηση

Γεραπετρίτης για προκαταβολή φόρου: Τώρα περιορισμός και στο βάθος κατάργηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:44 Δημιουργία 16/09/19, 12:42

Η μείωση των φόρων και η αύξηση των επενδύσεων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Όλα θα περιοριστούν και θα καταργηθούν σταδιακά, ώστε να μην υπάρξει διατάραξη των δημοσίων οικονομικών», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha τη Δευτέρα.

«Θα περιοριστεί, δεν μπορεί να καταργηθεί προς το παρόν η προκαταβολή φόρου αλλά υπάρχει ο σχεδιασμός για σταδιακή κατάργηση» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το «μέτωπο» των επενδύσεων, ο υπουργός θύμισε ότι έχουμε την ανακοίνωση της Pfizer για το πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Ελληνικό απελευθερώθηκε.

«Έως το τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα δούμε απτά έργα, έχουμε σειρά επενδύσεων, που θα αναπτυχθούν στα επιχειρηματικά και βιομηχανικά πάρκα. Στο αναπτυξιακό σχέδιο δίνονται σημαντικά κίνητρα», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ είπε πως ήδη αρκετοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της απλοποίησης των διαδικασιών.

Για τα εργασιακά, ο υπουργός σημείωσε «αντίθετα σε οποιεσδήποτε προβλέψεις, έχουμε μία σοβαρότατη ανάκαμψη του ρυθμού απασχόλησης, όπως καταγράφεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενώ όσο είχε φτάσει να έχουμε μείωση εργασίας κατά τον μήνα Ιούλιο της τάξης του 14%, τώρα είναι πλέον πλεονασματικό 3%».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «ήδη εκ του γεγονότος ότι μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 28% σε 24% και με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στα εργασιακά, αλλάζει το κλίμα». Ειδικά για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης σημείωση ότι θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την μείωση κατά 5 μονάδες της ασφαλιστικής επιβάρυνσης άρα και το ασφαλιστικό μπαίνει σε μια τροχιά.

Αν σου άρεσε κάνε