Καθησυχάζει ο Χατζηδάκης για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Καθησυχάζει ο Χατζηδάκης για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:42 Δημιουργία 16/09/19, 19:39

Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς, για την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου στον απόηχο των εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο περιθώριο συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Μεικτή επιτροπή για τα θέματα της βιομηχανίας

Αναφορικά με τη συνάντηση που με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, και μέλη του ΔΣ του συνδέσμου, με αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, τα ενεργειακά, ο υπουργός δήλωσε:

«Απελευθέρωση και εκσυγχρονισμός της αγοράς ενέργειας, επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αντιμετώπιση με ριζικό τρόπο του ζητήματος των χρήσεων γης. Αυτά ήταν τα θέματα της ατζέντας και συμφωνήσαμε με τον ΣΕΒ ότι: πρώτον, μαζί με την διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακού τοπίου, δεύτερον, χωρίς επιτάχυνση των περιβαλοντικών αδειδοτήσεων που είναι δουλειά του δικού μας υπουργείου, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και τρίτον, θα προχωρήσουμε παράλληλα με δραστικό τρόπο στο ζήτημα των χρήσεων γης, των ειδικών χωρικών σχεδίων, προκειμένου με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές να δείξουμε συνολικά ότι η χώρα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι προϋπόθεση για νέες δουλειές και για προκοπή ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας».

«Με τον υπουργό είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση που αφορά στα θέματα της παραγωγής, της χωροταξίας και εν γένει της ευστάθειας της αγοράς ενέργειας, που είναι πολύ βασική για τη βιομηχανία. Η συνεργασία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ για να κάνουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής για την προώθηση λύσεων στα θέματα της βιομηχανίας.

Αν σου άρεσε κάνε