Τράπεζες: Μειώνουν τα αρνητικά στοιχήματα τα short funds

Τράπεζες: Μειώνουν τα αρνητικά στοιχήματα τα short funds

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:23 Δημιουργία 18/09/19, 11:21

«Στροφή» κάνουν τα short funds, μειώνοντας τις αρνητικές καθαρές θέσεις τους επί των μετοχών των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το βρετανικό fund Oceanwood Capital Management προχώρησε την περασμένη Δευτέρα σε μείωση των short θέσεών του στην Εθνική Τράπεζα και στο 2,01% από 2,1% που ήταν στις 14 Αυγούστου.

Επίσης, λίγες μέρες νωρίτερα και το Marshall Wace υποχώρησε ελαφρώς από τις αρνητικές του θέσεις επί των μετοχών της ΕΤΕ.

Πιο αναλυτικά, το βρετανικό fund μείωσε τα shorts του στην συστημική τράπεζα στο 0,59% την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από 0,62% που τις είχε αυξήσει στα τέλη Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, το Lansdowne Partners διατηρεί τα shorts του επί των μετοχών των Alpha Bank (1,01%), ΔΕΗ (1,61%), Πειραιώς (2,83%) και Eurobank (1,02%), το BlackRock Investment Management συνεχίζει να τηρεί short θέσεις επί των 1,01% των μετοχών της Alpha Bank και το Oceanwood κρατά σταθερά τα shorts του στην Eurobank από τον Ιούλιο στο 0,99%.

Αν σου άρεσε κάνε