Ο Τσακαλώτος και για την...πατρότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ο Τσακαλώτος και για την...πατρότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:05 Δημιουργία 19/09/19, 17:01

Το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο της προστασίας πρώτης κατοικίας υπογραμμίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Πέμπτη, σε δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών με την οποία σχολιάζει ως θετική εξέλιξη την έγκριση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Έτσι, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Επίσης, όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος.

Αν σου άρεσε κάνε