Εξετάζεται «πάγωμα» του τέλους διανυκτέρευσης για την Thomas Cook

Εξετάζεται «πάγωμα» του τέλους διανυκτέρευσης για την Thomas Cook

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:55 Δημιουργία 23/09/19, 20:47

Το ενδεχόμενο αναστολής του ειδικού τέλους διανυκτέρευσης για τους πελάτες της Thomas Cook που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα μετά από την πτώχευση του ταξιδιωτικού κολοσσού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντας της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από το μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Αυτό, όπως τονίζεται, θα αφορά συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ, αν τελικά επικυρωθεί.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι και οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αλλά και οι υφυπουργοί Α. Σκέρτσος, Α. Βεσυρόπουλος, Θ Σκυλακάκης, και Γ. Κεφαλογιάννης ενώ παρών ήταν και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα.

Μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες θα ακολουθήσει νέα ευρεία σύσκεψη, ενώ με πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, εστάλησαν ερωτηματολόγια στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια καλύτερης ποσοτικοποίησης των ζημιών.

Οι απαντήσεις θα ορίσουν και τα επόμενα μέτρα που θα εξετάσει να φέρει η κυβέρνηση όπως η μη καταβολή του ΦΠΑ επί των τιμολογίων που δεν θα πληρωθούν από την Thomas Cook.

Για το κοινό διαφημιστικό πρόγραμμα που υλοποιούσαν ο ΕΟΤ και η Thomas Cook που «έτρεχε» από την αρχή του έτους ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, αρμόδια πηγή επισήμανε ότι έχει «παγώσει» η εκτέλεση του συγκεκριμένου προγράμματος συνδιαφήμισης οπότε δεν θα εκτελεστεί το υπόλοιπο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε