Με το «χαρτί» του QE ο Ντράγκι στην Αθήνα;

Με το «χαρτί» του QE ο Ντράγκι στην Αθήνα;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:11 Δημιουργία 25/09/19, 14:46

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη έγινε γνωστό πως ο Ιταλός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι θα επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, 1η Οκτωβρίου.

Ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ (θα αντικατασταθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες από την Κριστίν Λαγκάρντ) θα επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα, με αφορμή την ανακήρυξή του ως επίτιμος διδάκτωρ της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η επίσκεψη του Ντράγκι έρχεται λίγες ώρες, μετά τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ περί πιθανής συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας.

Έθεσε βέβαια, ως βασική προϋπόθεση τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως το QE που έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια, δεν αφορούσε την Ελλάδα, λόγω των διαδοχικών μνημονιακών προγραμμάτων.

Ωστόσο, υπό τον φόβο της οικονομικής στασιμότητας, η διοίκηση της ΕΚΤ έχει προαναγγείλει την έναρξη ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε