ΕΤΕπ και ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ταμείο Υποδομών ύψους 650 εκατ.

ΕΤΕπ και ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ταμείο Υποδομών ύψους 650 εκατ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:59 Δημιουργία 30/09/19, 11:56

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών σε ένα νέο πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Η ΕΤΕπ παρουσίασε επίσης συνοπτικά ένα σχέδιο αξιοποίησης της εμπειρίας από τη χρηματοδότηση ύψους 3 δισ. ευρώ που χορήγησε πρόσφατα για επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες, για την ενίσχυση του αντίκτυπου της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα.

Κατά την τελευταία πενταετία η ΕΤΕπ έχει χορηγήσει πάνω από 9 δισ. ευρώ για νέα έργα υποδομής και για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, εκ των οποίων 3 δισ. ευρώ σε συνεργασία με εγχώριες τράπεζες.

Κατά την πρώτη μέρα επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Andrew McDowell, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδιος για την Ελλάδα, διεξήγαγε συζητήσεις με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τους διευθύνοντες συμβούλους της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς και τους ενημέρωσε σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των ελληνικών τραπεζών έχει τονώσει τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Είμαι ευτυχής που επιβεβαιώνεται ότι η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς θα στηρίξουν το πολύ ενδιαφέρον νέο Ταμείο Υποδομών με τον εντοπισμό νέων έργων με υψηλό αντίκτυπο. Συνδυάζοντας τη γνώση των τοπικών οικονομικών προτεραιοτήτων με τεχνική και χρηματοδοτική εμπειρία από όλη την Ευρώπη, η μελλοντική συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και των ελληνικών τραπεζών θα έχει μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στη χώρα» τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, σημείωσε πως χιλιάδες επιχειρήσεις στη Ελλάδα μπόρεσαν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες χάρη σε επενδύσεις που στηρίχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κορυφαίες εγχώριες τράπεζες.

«Η στενή μας συνεργασία έχει αποδεδειγμένα στηρίξει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ άλλων με χρηματοδοτήσεις προοριζόμενες ειδικά για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών» σχολίασε.

Αν σου άρεσε κάνε