Έρχονται νέα μέτρα για τους πληγέντες από την Thomas Cook

Έρχονται νέα μέτρα για τους πληγέντες από την Thomas Cook

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 30/09/19, 20:44

Νέες ευεργετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Τουρισμού Μανώλης Κόνσολας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, ο υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως, από αύριο, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία για νέα μέτρα πρόνοιας, πέραν από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί.

«Θα ακολουθήσουν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας με επιμέρους μέτρα», ανέφερε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε ότι «το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες πλήρη στοιχεία για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ρωγμής που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της εταιρίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο επαναπατρισμός των 50.000 τουριστών από 13 προορισμούς οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Thomas Cook. Ήδη από το Νότιο Αιγαίο έχουν επαναπατριστεί 6.331 τουρίστες και υπολείπονται άλλοι 958.

«Η ηγεσία του υπουργείου μαζί με τον ΕΟΤ μελετάμε επεξεργαζόμαστε σχέδιο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ώστε τον επόμενο χρόνο να είμαστε έτοιμοι έτοιμη να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια αντίστοιχη ενδεχόμενη κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Κόνσολας.

«Η κυβέρνηση από τη πρώτη στιγμή κατήρτισε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεων της στον ελληνικό τουρισμό και παραμένει στις επάλξεις μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πρώτο μέλημα μας είναι οι εργαζόμενοι της εταιρίας και των επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με την Thomas Cook άμεσα ή έμμεσα», κατέληξε ο υφυπουργός Τουρισμού

Αν σου άρεσε κάνε