Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε πίνακες διορισμού του ΑΣΕΠ

Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε πίνακες διορισμού του ΑΣΕΠ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 01/10/19, 20:33

TAGS

Ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας οι οριστικοί πίνακες διορισμού του ΑΣΕΠ, 404 δικαστικών υπαλλήλων, που είχαν δώσει εξετάσεις το 2017.

Στις προσφυγές τους, οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων που είχαν αποκλειστεί υποστήριζαν ότι οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν αναξιοκρατικά, και με τη διαδικασία μοριοδότησης μέσω του πριμ της συνάφειας, κατά παράβαση της αρχής της ισότητας.

Όπως αναφέρουν, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ΑΣΕΠ άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, «με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

Με βάση αυτά τα κριτήρια που μπήκαν, οι προσωρινοί πίνακες ανετράπησαν κατά 40%, προκαλώντας κύμα προσφυγών, που τελικά έγιναν δεκτές από το Διοικητικό Εφετείο.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ο οποίος εκπροσώπησε του μεγαλύτερο μέρος των προσωρινά επιτυχόντων «οι νέοι αυτοί επιστήμονες, διδάκτορες στην πλειοψηφία τους, αποκλείσθηκαν από την θέση του δικαστικού γραμματέως, επί τη βάσει αυθαίρετων και αντισυνταγματικών κριτηρίων, που προέκυψαν μετά την έκδοση της Προκηρύξεως του διαγωνισμού. Ίσως μετά τις αποφάσεις αυτές ο επανέλεγχος του τρόπου λειτουργίας του ΑΣΕΠ καθίσταται σκόπιμος».

Σημειώνεται ότι από τους 404 επιτυχόντες έχουν ήδη διοριστεί 200.

Αν σου άρεσε κάνε