Τα μηνύματα Μοσκοβισί στην Αθήνα λίγο πριν παραδώσει τη «σκυτάλη»

Τα μηνύματα Μοσκοβισί στην Αθήνα λίγο πριν παραδώσει τη «σκυτάλη»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:49 Δημιουργία 04/10/19, 15:31

Η πρόοδος στο «μέτωπο» των μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και της δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Πιέρ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν παράγοντες από την Ηρώδου Αττικού, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψής του στην Αθήνα υπό την ιδιότητα του Επιτρόπου, αρμόδιου για οικονομικά θέματα, ο Μοσκοβισί άνοιξε «παράθυρο» για χαμηλότερα πλεονάσματα μετά το 2020.

Ο ίδιος έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις αφενός την επίτευξη του στόχου του 3,5% και το 2020 και αφετέρου τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις και δεν θέλω να προδικάσω τα πράγματα, όμως κι εγώ προσωπικά και η Επιτροπή εκτιμά πως δεν γίνεται να υπάρχουν εσαεί αυτά τα πλεονάσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα, επομένως μπορεί να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις», είπε ο Μοσκοβισί, όταν ερωτήθηκε κατά πόσον θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων το οποίο θα είναι σε θέση να απορροφήσει την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Αν σου άρεσε κάνε