«Παράθυρο» Σταϊκούρα σε μέρισμα - Την επόμενη εβδομάδα τα νεότερα για το επίδομα θέρμανσης

«Παράθυρο» Σταϊκούρα σε μέρισμα - Την επόμενη εβδομάδα τα νεότερα για το επίδομα θέρμανσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:02 Δημιουργία 08/10/19, 12:42

«Παράθυρο» στη διανομή μερίσματος φέτος, εάν τον Νοέμβριο φανεί ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα, άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε στο μεταξύ ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για διευρυμένα κριτήρια παροχής και προκαταβολή ανάλογα με τη ζώνη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είδαμε ότι υπάρχει ένα κονδύλι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε», σημείωσε.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι εάν φανεί ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, τότε πιθανές πρόσθετες παροχές θα είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, του τέλους επιτηδεύματος και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Για το επίδομα, ο υπουργός τόνισε ότι «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η δαπάνη ήταν πλέον πολύ μικρότερη, στα 60 εκατ. ευρώ, έναντι 200 εκατ. ευρώ παλαιότερα.

Προανήγγειλε υπουργική απόφαση την επόμενη εβδομάδα με διευρυμένα κριτήρια παροχής και προκαταβολή ανάλογα με τη ζώνη. Είπε ότι είναι ένα θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα γιατί "είδαμε ότι υπάρχει ένα κονδύλι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε".

Αν σου άρεσε κάνε