Με το «χαρτί» του 10ετούς στο Λουξεμβούργο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Με το «χαρτί» του 10ετούς στο Λουξεμβούργο ο Χρήστος Σταϊκούρας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:50 Δημιουργία 09/10/19, 09:46

Με το «χαρτί» της επιτυχούς έκδοσης του 10ετούς ομολόγου, καθώς το κόστος δανεισμού υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, αναχωρεί για το Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών την Τετάρτη.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου η Ελλάδα ωστόσο δεν θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως ξεκαθάρισε Ευρωπαίος παράγοντας τις προηγούμενες ημέρες.

Άλλωστε, το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου, καθώς μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός του 2020 από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο κατατέθηκε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, προβλέπει ανάπτυξη 2,8% και πλεόνασμα 3,56% για την επόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για μέτρα στήριξης 1,2 δις. ευρώ.

Επιστρέφοντας στο πρόγραμμα του υπουργού στο Λουξεμβούργο, όπου θα έχει κρίσιμες επαφές με το ζήτημα της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, ο κ. Σταϊκούρας αύριο, Πέμπτη θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου.

Στις 15.00, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρό της Βέρνερ Χόγιερ.

Ακολούθως, στις 16.00, ο κ. Σταϊκούρας θα επισκεφθεί τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπου θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αν σου άρεσε κάνε