Όλα όσα προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Όλα όσα προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:51 Δημιουργία 10/10/19, 09:46

Στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο 145 σελίδων, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων, με στόχο την αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται σημαντικές αλλαγές για την επιχειρηματικότητα, αλλαγές στις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους, ενώ γίνεται μια σειρά από αλλαγές, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Παράλληλα, υπάρχουν και ρυθμίσεις με αλλαγές στα εργασιακά, καθώς και μέτρα για τη «μαύρη» εργασία.

Οι 20 βασικοί άξονες νέου νόμου εστιάζουν μεταξύ των άλλων στην προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων, στη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη, προκειμένου να υπάρχει δημόσια και δωρεάν πρόσβαση από το κοινό στα γεωχωρικά δεδομένα αλλά και στη συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα.

Επίσης, περιλαμβάνει διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, για την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευών κεραιών στην ξηρά.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, για τη θέσπιση εθνικού προγράμματος απλούστευσης διαδικασιών, για οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για εργασιακά θέματα και ατομικές εργασιακές σχέσεις αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε