Ρέγκλινγκ σε Αθήνα: Πατήστε «γκάζι» για το σχέδιο «Ηρακλής»

Ρέγκλινγκ σε Αθήνα: Πατήστε «γκάζι» για το σχέδιο «Ηρακλής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:35 Δημιουργία 10/10/19, 11:31

Μήνυμα επίσπευσης της εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής», ύστερα και από τη σχετική έγκριση της Κομισιόν, έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ίδιος τόνισε ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη».

Μάλιστα, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι παρόλο που υπάρχει μια μείωση, που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό.

Ως εκ τούτου, ανέφερε ο Ρέγκλινγκ, είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε