Ο Μητσοτάκης «άνοιξε την όρεξη» του ΣΕΒ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης «άνοιξε την όρεξη» του ΣΕΒ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:25 Δημιουργία 14/10/19, 17:22

Πυρά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών εξαπολύει τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το μηνιαίο δελτίου του ΣΕΒ για την ανάγκη περαιτέρω μείωσης της φορολογίας.

Όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το μέγεθος της απληστίας του ΣΕΒ είναι τέτοιο που φτάνει στο σημείο να ζητά την άρση των μέτρων στήριξης για τα χαμηλότερα εισοδήματα και, την ίδια στιγμή, απαιτεί να μειωθεί το αφορολόγητο, επικαλούμενος την “επέκταση της φορολογικής βάσης”, όπως ακριβώς το ΔΝΤ. Επιπλέον, διεκδικεί τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απειλώντας με την αποχώρηση επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Είναι πλέον σαφές πως ο ερχομός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη της οικονομικής ελίτ της χώρας. Ο ΣΕΒ διεκδικεί καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ισοπέδωση των δυνάμεων της εργασίας. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε πως θα σταθούμε απέναντι στις επιδιώξεις αυτές και σε όσους πρόθυμους σπεύσουν να τις υλοποιήσουν. Στον αντίποδα των θέσεων του ΣΕΒ και της ΝΔ, η μόνη λύση για το μέλλον της χώρας είναι το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, για το οποίο θέσαμε τις βάσεις κατά την κυβερνητική μας θητεία» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Αν σου άρεσε κάνε