Επενδύσεις από την Κίνα «ψάρεψε» ο Γεωργιάδης

Επενδύσεις από την Κίνα «ψάρεψε» ο Γεωργιάδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:14 Δημιουργία 16/10/19, 18:11

Η δυνατότητα νέων επενδύσεων από την Κίνα στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Πεκίνο, με το ταξίδι του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ασιατική χώρα να ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο, ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, στο Πεκίνο, όπου οι δύο χώρες υπέγραψαν το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, το οποίο αφορά την προώθηση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η μεταποίηση, η έρευνα και ανάπτυξη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Εμπορίου και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, κ. Yu Jianhua, με τον οποίο συζήτησαν για τις εμπορικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «2020 Overseas Investment Summit», στη Σαγκάη, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης εστίασε στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αν σου άρεσε κάνε