Δεν έχουμε σχέση με τη συμφωνία Μαρινάκη - Forthnet, υποστηρίζει ο Γεωργιάδης

Δεν έχουμε σχέση με τη συμφωνία Μαρινάκη - Forthnet, υποστηρίζει ο Γεωργιάδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:48 Δημιουργία 17/10/19, 14:09

Κάθε ανάμειξη της κυβέρνησης της ΝΔ στη συμφωνία της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Forthnet απέκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Πέμπτη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Παππά από το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «μου κάνει εντύπωση ότι επανέρχεστε διαρκώς στο ίδιο θέμα. Καταλαβαίνω την ανάγκη να κάνουμε αντιπολίτευση και πολύ σωστός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, αλλά αρχίζετε να δείχνετε ένα είδος μανίας με αυτό το θέμα, το οποίο ξέρετε είναι παρεξηγήσιμο στην Ελλάδα. Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να κάνετε την ίδια ερώτηση. Στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολυποίκιλα συμφέροντα. Δεν έχει συμφέροντα μόνο ο ένας. Έχουν και άλλοι».

«Μήπως η διαδικασία της εξαγοράς της Forthnet ξεκίνησε επί δικής μας κυβερνήσεως; Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη; Όχι. Ξεκίνησε το 2016. Ξέρετε ποιος ήταν κυβέρνηση το 2016; Εσείς και ο κύριος Τσίπρας. Βάλατε κανέναν όρο να μην το πάρει ο κ. Μαρινάκης ή όποιος τυχόν κατέχει ποδοσφαιρικές ομάδες; Όχι. Τώρα το θυμηθήκατε που χάσατε την εξουσία. Περίεργο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία. «Είναι μία διαδικασία που κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες, όπως την ξεκινήσατε εσείς. Ανοιχτή διαδικασία. Όποιος θέλει πάει και καταθέτει προσφορά. Αν θέλει να πάει να καταθέσει κάποιος καλύτερη προσφορά από τον κ. Μαρινάκη, να πάει και να την καταθέσει. Καμία αντίρρηση. Εγώ προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης θα είμαι πολύ ευτυχής αν υπάρξει καλύτερη προσφορά από αυτή του κ. Μαρινάκη. Μέχρι στιγμής, απ’ ότι έχω καταλάβει, σε αυτή τη διαδικασία έκριναν οι τράπεζες -χωρίς κυβερνητική παρέμβαση- ότι δεν υπήρξε καλύτερη προσφορά. Αν έχετε υπόψη κάποιον άλλον που ενδιαφέρεται, ευχαρίστως να το πείτε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η διαδικασία αποκρατικοποιήσεως της Forthnet ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το θέμα. Είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών. Δεν εμπλέκεται η Κυβέρνηση και δεν θα το αγοράσει η ΕΡΤ».

Αν σου άρεσε κάνε