Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει για την περαίωση - «Τυράκι» για νέα μείωση φόρων

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει για την περαίωση - «Τυράκι» για νέα μείωση φόρων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:34 Δημιουργία 21/10/19, 16:28

Τέλος στα σενάρια για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων βάζει το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους συνεργάτες του Χρήστου Σταϊκούρα προς τους δημοσιογράφους.

Με σχετική διαρροή, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση για περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων».

Ο ίδιος αξιωματούχος κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών που είχε ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιώργος Ζαβός στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει πολύ έντονη συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα για την επιβολή κάποιου πράσινου φόρους ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε αντίθετοι σε έναν τέτοιο φόρο στη ναυτιλία και στις αερομεταφορές» ενισχύοντας έτσι τις πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους να προσανατολίζονται σε μία τέτοια επιλογή.

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Το 2020 σε κάθε περίπτωση θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων μέχρι τον Μάιο θα ολοκληρωθεί η άσκηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και η αίσθηση που υπάρχει στο ΥΠΟΙΚ είναι ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος, για τον οποίο ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί για τη μείωση συντελεστών στη φορολογία κεφαλαίου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πέρα από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνουν αλλαγές στους φόρους μεταβίβασης, στις γονικές παροχές και στις κληρονομιές.

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή», που σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει πρώτα στις Βρυξέλλες, αρμόδιοι αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα.

Αν σου άρεσε κάνε