Citigroup: Θετικά «σινιάλα» ένα 24ωρο πριν την αξιολόγηση της S&P

Citigroup: Θετικά «σινιάλα» ένα 24ωρο πριν την αξιολόγηση της S&P

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:55 Δημιουργία 24/10/19, 11:46

Ένα μόλις 24ωρο πριν την πολυαναμενόμενη αξιολόγηση του οίκου S&P, η Citigroup τονίζει ότι… έρχονται αναβαθμίσεις για την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν οι προοπτικές περί υψηλότερης ανάπτυξης.

Ο οίκος, εξάλλου, σημειώνει πως «κλειδί» για το στόχο της ανάπτυξης αποτελεί η επενδυτική εμπιστοσύνη, υπογραμμίζοντας τη φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Citigroup αναμένει ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί κοντά στο 2% το 2019 και το 2020, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της από πρόβλεψη για 1,5%.

Ο οίκος επισημαίνει δε ότι η πρόσφατη εκτόξευση του καταναλωτικού κλίματος, σε συνδυασμό με την πλήρη κατάργηση των capital controls και μια ελαφρώς πιο διευκολυντική δημοσιονομική πολιτική, θα στηρίξουν την εγχώρια ζήτηση.

Για το τραπεζικό «μέτωπο», η αμερικανική Τράπεζα τονίζει ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να στηρίξει σημαντικά την μείωση του μεγάλου αποθέματος των NPLs από τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών και έτσι θα ενισχύσει έντονα την εγχώρια ρευστότητα.

Αν σου άρεσε κάνε