Σταϊκούρας: Καμία σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος

Σταϊκούρας: Καμία σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:22 Δημιουργία 24/10/19, 14:11

Δεν υπάρχει κανένα θέμα σύνδεσης του αφορολόγητου με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στη Βουλή κι απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως «το αφορολόγητο μένει στο ύψος που υπήρχε και δεν χρειάζεται επιπλέον κτίσιμο του με την χρήση πλαστικού χρήματος. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των νέων ορίων στην χρήση πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο» και πρόσθεσε «Είναι λάθος τα ρεπορτάζ που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και συνέδεαν το αφορολόγητο με την χρήση πλαστικού χρήματος».

Ωστόσο, στη συνέχεια, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως με βάση τις νέες ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν για το εισόδημα του 2020 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» αντίστοιχες με το 30% του εισοδήματός τους προκειμένου να μην τους επιβληθεί πρόστιμο 22%.

Όσον αφορά την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ στην μεσαία τάξη ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα μπορεί με ασφάλεια να μιλήσει για κάτι τέτοιο τον Μάιο του 2020 όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία και ως προς το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

Αν σου άρεσε κάνε