Στα «κάγκελα» η ΓΕΝΟΠ για τις αλλαγές της ΔΕΗ - «Δεν θίγονται οι εργαζόμενοι», απαντά ο Χατζηδάκης

Στα «κάγκελα» η ΓΕΝΟΠ για τις αλλαγές της ΔΕΗ - «Δεν θίγονται οι εργαζόμενοι», απαντά ο Χατζηδάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:00 Δημιουργία 01/11/19, 16:40

Τη σφοδρή αντίθεσή τους για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ μετέφεραν την Παρασκευή στον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η ΝΔ και το οποίο παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε «ας αφήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό», απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την αντίθεση που εκφράζει η ΓΕΝΟΠ για την άρση της μονιμότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι οι ρυθμίσεις δεν θίγουν τους ήδη εργαζόμενους στην ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε πως οι εργασιακές σχέσεις για τους νέους που θα επιλέξουν να εργαστούν στην ΔΕΗ θα διέπονται από την εργατική νομοθεσία της χώρας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημείωσε εξάλλου, ότι το μοντέλο στο οποίο στηρίζονται οι ρυθμίσεις, τόσο για τους για την άρση της μονιμότητας όσο και για την εθελούσια έξοδο που θα εφαρμοστεί στη ΔΕΗ, είναι αυτό που εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ.

Αντίθετοι με τις διατάξεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους δήλωσαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης και Α. Καρράς, υποστηρίζοντας ότι η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ έχει ήδη αρθεί με το δεύτερο μνημόνιο. Χαρακτήρισαν λάθος και «αιτία πολέμου» να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στον ίδιο εργοδότη, που κάνουν την ίδια εργασία και ανήγγειλαν αντιδράσεις τόσο σε νομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σε σχέση με την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, υπενθύμισε ότι αυτό είχε θεσπιστεί με νόμο και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ο περιορισμός του όγκου της ενέργειας που θα δικαιούνται οι εργαζόμενοι με μειωμένη χρέωση. Δήλωσε τέλος, αντίθετος με την βίαιη, όπως είπε, απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού συστήματος.

Αν σου άρεσε κάνε