Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup της Πέμπτης

Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup της Πέμπτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:45 Δημιουργία 05/11/19, 16:39

TAGS

Τη θέση της Κομισιόν για το ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup μεθαύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, σημείωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος την Τρίτη μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την Πέμπτη θα παρουσιαστούν οι φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία των οικονομιών των κρατών-μελών που δεν αναμένονται θετικές, ωστόσο, δεν θα έχουν την εικόνα «ύφεσης».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, δεν αναμένεται να γίνει κάποια συζήτηση στη συνεδρίαση αυτού του μήνα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σύνταξη της έκθεσης των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Αυτή θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του μήνα, προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή της από το Euroworking Group εγκαίρως για το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Στη βάση αυτής της αξιολόγησης, στο επόμενο Eurogroup, θα ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Εξάλλου, στο Eurogroup της Πέμπτης θα συζητηθεί και η πρόοδος σχετικά με τα βήματα που έχουν ληφθεί για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, όπως είναι η Συνθήκη για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων και ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης.

Αν σου άρεσε κάνε