Αρχίζει η εξόφληση των εργαζομένων στο Νεώριο της Σύρου

Αρχίζει η εξόφληση των εργαζομένων στο Νεώριο της Σύρου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 06/11/19, 21:24

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, συναντήθηκαν, σήμερα, Τετάρτη, παρουσία του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Μπέργκερ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards, ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Ενημερώθηκαν για την επιτυχή κατάληξη του σχεδίου εξυγίανσης του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, έλαβαν την ευχαριστήρια επιστολή των εργαζομένων και εξέφρασαν την χαρά τους γι’ αυτήν την θετική εξέλιξη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καλωσορίζει το ορόσημο στη διαδικασία του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου υπό τον κ. Π. Ξενοκώστα, διότι, όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τα οποία εκκρεμούν σε βάθος έως πέντε ετών.

Η ανάπτυξη των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου τους τελευταίους πέντε μήνες αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Καλωσορίζουμε αυτήν την επιτυχία και ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συμβολή τους τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ, οι οποίοι πράγματι έπαιξαν κομβικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν την επιτυχία».

Από την πλευρά του ο κ. Π. Ξενοκώστας σημείωσε:

«Μια πολύπλοκη και πρωτόγνωρη διαδικασία εξυγίανσης μέσω του Άρθρου 106, με εμπλεκόμενους πιστωτές το Δημόσιο και τους εργαζόμενους, σ’ ένα κομβικό κλάδο, όπως αυτός της ναυπηγικής, ολοκληρώθηκε σήμερα μ’ αυτό το βασικό ορόσημο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον συνεργάτη του, Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση καθώς η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση. Σήμερα είναι ημέρα χαράς, που όλους μας γεμίζει ευτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γεωργιάδη».

Αν σου άρεσε κάνε