Έλεγχοι για παρεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο και Άργος

Έλεγχοι για παρεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο και Άργος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:15 Δημιουργία 07/11/19, 11:13

Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου σε Αίγιο, Άργος και Θεσσαλονίκη υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα:

Στο Αίγιο, κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών, από τα οποία δέσμευσαν 489 μπαλόνια τα οποία θα ελεγχθούν περί της γνησιότητας τους και της ασφάλειας τους για χρήση από «μικρούς» καταναλωτές. Σε ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο για έλλειψη ενημερωτικής πινακίδας ύψους 1000€.

Στο Άργος, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα παιχνιδιών, στα οποία εντόπισε, κατάσχεσε και κατάστρεψε 2.452 παιχνίδια και επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 3000€ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κατάσχεσε και κατάστρεψε εκατοντάδες είδη παραεμπορίου και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 800€ για έλλειψη σχετικής αδείας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας

Αν σου άρεσε κάνε