«Ντου» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις

«Ντου» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:14 Δημιουργία 07/11/19, 13:06

Σε έφοδο στα γραφεία των 4 συστημικών τραπεζώνμ της Attica Bank καθώς και γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να ερευνήσουν τις χρεώσεις των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για πιθανή ύποπτη παράλληλη συμπεριφορά των τραπεζών σε ό,τι αφορά το πρόσφατο ζήτημα των διαφόρων χρεώσεων και προμηθειών.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, φέρεται να υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα διαμαρτυρίες από μικρότερες τράπεζες και ηλεκτρονικές τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -στην ουσία βασίζονται σε αυτό- και είχαν πιθανές απώλειες από τις εν λόγω χρεώσεις.

Πήγες με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φανεί αν θα προκύψουν ή όχι τυχόν ευρήματα. Μεταξύ άλλων, ζητήθηκαν έγγραφα, ενώ έγινε και αντιγραφή του περιεχομένου «σκληρών δίσκων». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες παρείχαν άμεσα όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

Υπενιθυμίζεται πως το θέμα είχε τεθεί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή, οι τράπεζες προχώρησαν σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω κάποιων εκ των επίμαχων χρεώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε κάνει λόγο για ένα θετικό πρώτο βήμα από την πλευρά των τραπεζών, προσθέτοντας πάντως πως η κυβέρνηση περιμένει να υπάρξει και συνέχεια, με περισσότερο τολμηρές ενέργειες.

Αν σου άρεσε κάνε