Συνάντηση Στουρνάρα με τους Κινέζους της ICBC

Συνάντηση Στουρνάρα με τους Κινέζους της ICBC

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:24 Δημιουργία 11/11/19, 14:20

Το πλαίσιο λειτουργίας του καταστήματος της Industrial and Commercial Bank of China στην Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε προχθές, Σάββατο, με εκπροσώπους της κινεζικές τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της ΤτΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τράπεζας Chen Siqing, τον γενικό διευθυντή του τμήματος διεθνούς τραπεζικής Zhang Weiwu και τον επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Chen Guangping.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενημερώσει την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου.

Η παράδοση των σχετικών επιστολών του κ. Στουρνάρα προς τις δύο κινεζικές τράπεζες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο, στο πλαίσιο της τελετής για την υπογραφή 16 διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας.

Αν σου άρεσε κάνε