Λύση σε δάνεια 30 δισ. ευρώ με τον «Ηρακλή», λέει το ΥΠΟΙΚ

Λύση σε δάνεια 30 δισ. ευρώ με τον «Ηρακλή», λέει το ΥΠΟΙΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 11/11/19, 19:34

Για το ζήτημα του σχεδίου «Ηρακλής» και μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών μίλησε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Γιώργος Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, το σχέδιο της κυβέρνησης θα μειώσει ένα μεγάλο όγκο των κόκκινων δανείων των τραπεζών περίπου κατά 30 δισ. ευρώ.

«Πρόκειται για το 40% του υπάρχοντος όγκου» επεσήμανε, προσθέτοντας πως το σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες – καθώς θα απαλλαγούν οι ισολογισμοί από αυτό το βάρος- να στραφούν στην αιματοδότηση της πραγματικής οικονομίας , των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία της σε αυτό τομέα μην κάνοντας χρήση ούτε ενός ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Παράλληλα επεσήμανε πως η λύση αυτή είναι εφικτή λόγω της εμπιστοσύνης που έχει η νέα κυβέρνηση, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στο ότι η χώρα μπορεί να αντλήσει χρήμα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Ο κ. Ζαββός αναφέρθηκε ευρύτερα στο κυβερνητικό σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα αλλά και στην γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η Ελλάδα επανέρχεται μετά από μία δεκαετία στον επενδυτικό χάρτη της Ευρώπης».

Αν σου άρεσε κάνε