Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:20 Δημιουργία 13/11/19, 14:01

Διατηρείται στους ποινικούς κώδικες η διάταξη για τα τραπεζικά στελέχη, που προβλέπει πως για τον καταλογισμό του αδικήματος της απιστίας απαιτείται προηγουμένως έγκληση.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν τροπολογία με στόχο την αποτροπή του ακαταδίωκτου για τα τραπεζικά στελέχη. Αποσύρθηκε, ωστόσο, η διάταξη για τη βλασφημία.

«Πρέπει να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη της ατομικής μας ευθύνης», είπε ο αρμόδιος υπουργός.

«Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης λένε πως η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε δυο κατευθύνσεις: τις μεταρρυθμίσεις και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων», σημείωσε.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τους ρώτησε: «εσείς δεν έχετε συναναστραφεί γνωστούς σας που να σας λένε ότι έχουν δάνεια και κανείς δεν τους τα ρυθμίζει».

Όπως δήλωσε, με τη συγκεκριμένη διάταξη «μπαίνουν όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες».

Όσον αφορά στη διάταξη για τη βλασφημία, ο Κ. Τσιάρας επεσήμανε πως υπήρξαν αντιδράσεις και έχει αποσυρθεί, καθώς «δεν θέλουμε το διχασμό που κάποιοι καλλιεργούσαν το προηγούμενο διάστημα».

«Οι περισσότεροι συνάδελφοι μπερδεύουν τη βλασφημία με την εξύβριση», συμπλήρωσε.

«Η δική μου προσέγγιση ήταν ότι έπρεπε να προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που είναι στον Ελλαδικό χώρο. Και αυτούς τους κατατρεγμένους που είναι στον Ελλαδικό χώρο και να μην υπάρχουν φαινόμενα που έχουμε παρατηρήσει», είπε.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επέρχονται στο σκέλος της αντιμετώπισης τρομοκρατικών πράξεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «πρέπει όλοι να συμφωνήσουν πως η ελληνική πολιτεία χρειάζεται νόμους και κανόνες με τους οποίους ο Έλληνας πολίτης θα αισθάνεται ασφαλής».

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι η κατοχή και η χρήση μολότοφ είναι ζήτημα που έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία και, απαντώντας σε όσους μιλούν για ποινικοποίηση των ταξιδιών που μπορεί να σχετίζονται με την τρομοκρατία, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο ενσωματώνεται η Οδηγία της ΕΕ για την τρομοκρατία.

Αν σου άρεσε κάνε