ΛΑΡΚΟ: Ζητείται ελκυστική λύση για επενδυτές

ΛΑΡΚΟ: Ζητείται ελκυστική λύση για επενδυτές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:08 Δημιουργία 15/11/19, 13:04

Σε ελκυστική λύση για τους επενδυτές «έδειξε» ο υπουργός Ενέργειας όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της.

«Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Από τη μια πλευρά δυστυχήματα, διότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, χρέη στη ΔΕΗ, πρωταθλήτρια η ΛΑΡΚΟ των χρεών στη ΔΕΗ, παράνομες κρατικές ενισχύσεις που πρέπει να επιστρέψει στο κράτος και δεν μπορεί, καταγγελίες για περιβαλλοντική επιβάρυνση», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για το τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες και υπάρχουν σε εξέλιξη όλες οι σχετικές έρευνες.

«Η επιχείρηση αυτή πάσχει ποικιλοτρόπως. Δηλαδή προσπαθώ να βρω ένα σημείο το οποίο να το αναδείξω ως παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας αυτής της επιχείρησης και δεν μπορώ να βρω» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας:

«Και επομένως, δυστυχώς, οφείλω να πω ότι και τα ατυχήματα που έχουν γίνει παρά τους ελέγχους οφείλονται και αυτά σε έναν βαθμό στην απαξίωση της εταιρείας, στην αδυναμία της να προχωρήσει μπροστά και να συντονιστεί με τους ρυθμούς της εποχής. Και θύματα τελικά, κυριολεκτικώς όμως θύματα, δυστυχώς, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, με ρεαλισμό όμως και στηριγμένη η κυβέρνηση στα πραγματικά στοιχεία», είπε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ ως τον πρώτο οφειλέτη της ΔΕΗ στη χώρα, χρωστώντας 330 εκατ. ευρώ, ενώ της έχει επιδικαστεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμετάκλητα να δώσει πίσω στο Δημόσιο 165 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Επίσης σημείωσε ότι για τη ΛΑΡΚΟ υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ρυπαίνει τον Ευβοϊκό κόλπο, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της περιοχής, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: Δεν νομίζετε και εσείς, όλοι οι βουλευτές της περιοχής ότι πρέπει να δούμε το θέμα όπως το αντιμετωπίζουμε παντού, για όλες τις άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα;.

Και κατέληξε: «Θα αγωνιστούμε για να προχωρήσουμε σε μια λύση η οποία θα είναι νομικώς βάσιμη, στέρεα, για να μην αμφισβητηθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και από την άλλη πλευρά, μια λύση η οποία θα είναι ελκυστική για επενδυτές».

Αν σου άρεσε κάνε