ΣΥΡΙΖΑ για προϋπολογισμό: Πολλά σε λίγους και λίγα σε πολλούς

ΣΥΡΙΖΑ για προϋπολογισμό: Πολλά σε λίγους και λίγα σε πολλούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 21/11/19, 19:24

Με υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος«προβλέπει πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και τους πλούσιους, δεν είναι όμως καθόλου γενναιόδωρος με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Επιπλέον, ότι «δεν συγκλονίζει τη μεσαία τάξη, αλλά, απεναντίας, διαψεύδει τις ελπίδες για σημαντική βελτίωση της εισοδηματική της κατάστασης που προεκλογικά είχε καλλιεργήσει η ΝΔ».

Προσθέτει ότι «οι εισοδηματικές ανισότητες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν», σημειώνοντας ότι «ανατρέπεται δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που με πολύ προσπάθεια είχε καταφέρει να αρχίσει να αμβλύνει τις ανισότητες αυτές».

Ακόμη, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «τα οφέλη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και της διαρκούς ανάπτυξης επί δέκα συνεχόμενα τρίμηνα που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατανέμονται δίκαια αλλά, επιπλέον, κατανέμονται με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που μας οδήγησε στην κρίση και τη χρεοκοπία».

«Εν ολίγοις, καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία. Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε