Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Με τους πολλούς και για τους πολλούς

Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Με τους πολλούς και για τους πολλούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:00 Δημιουργία 28/11/19, 11:58

Αισιοδοξία αλλά και ρεαλισμό αποπνέει ο προϋπολογισμός για το 2020, είναι το μήνυμα που έστειλε ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Βρήκαμε δημοσιονομικό κενό 1 δισεκατομμύριο ευρώ και καταφέραμε να δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ για πρόσθετες παρεμβάσεις το 2020 συμφωνημένες με τους θεσμούς», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με τους πολλούς και για τους πολλούς», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως στηρίζεται η μεσαία τάξη και λέγοντας πως «μαγικές συνταγές για οριστικές λύσεις δεν υφίστανται. Πρέπει να κρατήσουμε το τιμόνι γερά και χωρίς ταλάντευση, για να πετύχουμε μια δύσκολη στροφή. Θα το πράξουμε χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς αυταπάτες».

Συνεχίζοντας την αναφορά στα μεσαία εισοδήματα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως «στόχος της Νέας Δημοκρατίας; Αυτά τα εισοδήματα να τα ενισχύσει».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο υπουργός σημείωσε πως από το υπερπλεόνασμα που προέκυψε μετά τον Ιούλιο: Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, με πρόσθετο, μόνιμο δημόσιο κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος: Τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.

Καταβάλλεται εμπροσθοβαρώς αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος: Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου για τα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος: Οι επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε